Molde Soroptimistklubbs gjenvisitt hos vår engelske vennskapsklubb SI-Solihull i okt 2016

Fra onsdag 12. oktober til søndag 16. besøkte seks medlemmer fra Moldeklubben vår engelske vennskapsklubb SI-Solihull. Vi ble varmt mottatt av medlemmene. Særlig hjertelig ble gjensynet med de medlemmene som besøkte oss i Molde i juni 2015. Klubben hadde lagt opp til et tett og interessant program med deltaking på medlemsmøte, samvær og måltider hjemme hos flere av medlemmene, omvisning og turer i området, bl.a til Stratford upon Aven og Birmingham.

Vi ankom Solihull ved åttetiden onsdag kveld, Berith, Christina og Kari med fly til Birmingham airport, mens Gerd, Tove og Birgit fløy til Heathrow og kom med tog fra London. Vi ble møtt av vertinnene våre, og startet med et hyggelig velkomstmåltid hos to av vertinnene. Gerd og Birgit bodde hos Judith James under hele oppholdet, mens Berith og Kari bodde hos Jacky Atkinson og Christina og Tove hos Christine Spriggs.

Torsdag formiddag stod «Coffee with the Mayor» først på programmet. Vi ble hjertelig mottatt av the Mayor i Solihull og hans kone, the Mayoress, og invitert til kaffe og te i the Mayor's  Parlour, noe som blir sett på som en spesiell ære. President Ann Thomas, Valerie Randall-Webb og Val Mansell fra Solihull-klubben var med oss denne formiddagen. Ordføreren tok seg god tid. Vi hadde en hyggelig samtale, mest om våre to land og byer, men også om det vi jobber med som soroptimister. Vi overrakte vimpel og  hilsen fra ordføreren i Molde, The Mayor viste oss sin flotte kappe og kjede.

Bilde Fra The Mayor 2Soroptimistdamer fra Molde og Solihull hos the Mayor og the Mayoress

Etter møtet på rådhuset ble vi kjørt rett hjem til Barbara O´Connor, en av veteranene i klubben. Her ventet et nydelig dekt bord med velsmakende lunsj for oss og flere av Solihull-damene.

Neste post på torsdagens program var tur og shopping i Solihull. Nå så vi litt mer av byen, rusla rundt i byens handlegate og fikk kjøpt både (jule-)presanger og suvenirer i byens flotte varehus.

Medlemsmøtet torsdag kveld ble en fin anledning til å treffe de fleste av Solihull-klubbens 50 medlemmer. I møtelokalet var det hengt opp bilder fra besøket i Molde i juni i fjor. I tillegg til hyggelig samvær og et godt måltid fikk vi innblikk i klubbens virksomhet og overvar opptak av et nytt medlem. Vi hørte også et interessant foredrag av Joyce Rotchild fra Solihull, som etter å ha vært langt nede etter kreftbehandling, bestemte seg for å bruke sin energi på å samle inn midler til kreftsaken. Hun designet en nettquiz, Joyces Quiz, som er blitt meget populær og har bragt inn store summer på kort tid. Dette har hun fått en høythengende pris for.

IMG_20161013_213336 – Kopi

Bilde av lysseremonien på medlemsmøtet. Valerie kommenterte dette slik:  «… the moving Ceremony with the Lighting of the Candels, for our Friendship with you. It is not often that we have done that on other occasions!!» 

Vår president Christina Duwe orienterte og viste bilder av aktiviteter i Molde-klubben. Mot slutten av møtet overrakte Valerie et bilde fra Solihull til hver av oss. Bildet var malt av hennes mann, Frank Webb. Hun var så fasinert av Anne-Grethe Aassves Molde-bilde, som Solihull-damene fikk av vår klubb i fjor, at hun hadde bedt sin mann om å lage et bilde fra Solihull spesielt for oss. 

Fredag var det utflukt til Stratford upon Aven, «Talk &Walk» by Marjorie Stubbs, en av klubbens veteraner. Hun guidet oss rundt i Stratford på en hyggelig og stillferdig måte, viste oss både Shakespeares fødested og gravstedet i Holy Trinity Church.

I Shakespeare-teateret ble vi vist inn i teatersalen, fikk se en kostyme-utstilling og ikke minst den fantastiske utsikteten fra tårnet. Turen ble avsluttet med lunsj på «Dirty Duck», et populært spisested like ved the River Avon. Flere av Solihullklubbens medlemmer deltok på turen. Denne kvelden var det «Evening meal» på et lokalt spisested i Sollihull.                                                                                                                    

Lørdag tok vi lokaltog til Birmingham sammen med våre vertinner og flere damer fra klubben.

Etter formiddagste med varme scones i en trivelig liten kafe i Jewellery Centre fikk vi omvisning på juvel-museet, som viste seg å være en nedlagt smykkefabrikk (jewellery factory), der alt var bevart, fra rester av gullstøv til arbeidsbenker og støpeformer. Omvisninga her ga oss også et interessant innblikk i Birminghams historie. Turen gikk så videre til Birmingham Centre, et helt nytt bysenter med høye moderne bygg og spennende arkitektur. Her besøkte vi det nye biblioteket, som kunne minne om en utvida utgave av vårt nye bibliotek i Molde. Fra takterrassen var det panoramautsikt over byen.

Siste post på lørdags-programmet var middag og hyggelig samvær hjemme hos president Ann. Medlemmene hadde bidratt med nydelig mat og vertinna overrasket med å spille et stemningsfullt pianostykke av Rachmaninoff. Christina takket vertskapet og ønsket klubben velkommen til Molde ved neste korsvei. Det ble også utveksling av gaver og ønsker om fortsatt kontakt og videreutvikling av vennskapet.

Besøket ble avsluttet søndag formiddag med engelsk frokost hos Judith. Christina og Berith dro med et tidlig fly og kunne ikke delta, mens vi andre hadde seinere avreise.

Tove, Gerd og Birgit fortsatte til London med to dagers opphold på Soroptimisthotellet, «B 63», et trivelig lite hotell rett ved Hyde Park. Et flott punktum for turen ble middag mandag kveld med Jacky Atkinson (vertinnen til Kari og Berith), som var på jobb-møte i London akkurat da.