Besøk fra vår vennskapsklubb Solihull

Besøk Fra Solihull

BESØK FRA VÅR VENNSKAPSKLUBB SOLIHULL

5. – 9. JUNI 2015

Etter en vinter med kontakt via e-post var det endelig klart for besøk fra vår nye vennskapsklubb i Solihull (i nærheten av Birmingham, England). Vi så fram til besøk fra seks representanter fra klubben, som vi skulle tilbringe fire hyggelige dager sammen med. Vi skulle bli kjent, lære av hverandre og ikke minst formalisere vennskapsklubbsamarbeidet.

Etter at gjestene var blitt innkvartert hos medlemmer fredag kveld etter ankomst, møttes vi alle lørdag formiddag på kulturhuset Plassen til en «Moldedag». Her fikk vi omvisning i det nye, flotte biblioteket, hvor leder Evy Bergum orienterte. Deretter besøkte vi Møre og Romsdal Kunstnersenter som holder til i samme bygg. Etter lunsj spaserte vi videre i retning Romsdalsmuseet, hvor museumsdirektør Jarle Sanden guidet oss fra Chateauet, langs den «grønne korridor» og videre til museet. Et besøk på byfjellet Varden (406 moh) hører med når vi får gjester i Molde. Etter all guidingen kjørte vi opp på fjellet, hvor Moldepanoramaets 222 fjelltopper kunne beskues.

Lørdag kveld inviterte president Tove Hauge til hyggelig middag hjemme hos seg. Tove bor høyt og fritt oppe i Moldelia, så våre gjester kunne fortsette å studere utsikten over fjord og fjell fra stuevinduet.

Søndagen var «kystdag».  Vi fordelte gjestene i privatbiler, og satte kurset utover mot Romsdalskysten.  På vei mot fiskeværet Bud kunne vi se over til gassanlegget «Ormen Lange» i Aukra.  Gassen som foredles her eksporteres i all hovedsak i rør over til England. Hele 20 % av det Engelske gassforbruket kommer herfra. I Bud beskuet vi både festningsverket fra 2. verdenskrig og fuglefjellet, for deretter å innta lunsj ved «Bryggjen». Her fikk man anledning til å smake flere av havets retter, både fiskeball, boknafisk, fiskesuppe og bacalao var blant innholdet på en rikholdig lunsjbuffet.

Turen gikk så videre nordover langs Hustadvika, med et stopp ved den berømte Atlanterhavsveien. Denne veien slynger seg over holmer og skjær helt ute i havgapet, og er en opplevelse å kjøre, både i storm og ved havblikk. Veien sørger for en del av fastlandsforbindelsen til Averøy. På Averøy besøkte vi Kvernes stavkirke hvor guiden formidlet spennende historie. Ett av Moldeklubbens medlemmer, Gunhild Gussiås har sommerhus på øya, og vi fikk gleden av å bli invitert dit på kaffe og kaker. En lang og innholdsrik søndag ble avsluttet med middag hjemme hos et annet medlem; Gerd Wold Goddard på Strande, som har en idyllisk beliggende eiendom ved Fannefjorden.

Mandag la vi opp til et «slakkere» program.  Det ble anledning til shopping og et besøk med orientering i Molde Domkirke, en nyere kalksteinskirke fra 1957.

Moldeklubbens sommermøte ble lagt til denne mandagskvelden, slik at det skulle bli anledning for resten av klubbens medlemmer å hilse på de seks gjestene. Solihull fikk presentert klubben og flere av deres flotte prosjekter, og erfaringer ble utvekslet.  Avslutningsvis ble det overrukket gaver, samt foretatt formalisering av vennskapsprosjektet, hvor våre respektive presidenter signerte et sertifikat som bekrefter av vennskapsbåndet mellom Molde og Solihull.

Vi ser fram til et videre givende og hyggelig vennskap med Soroptimistklubben i Solihull!